Nimimerkki Tapsa kyselikin minulta jo tämän kirjoituksen yhteydessä, minkälaisesta pusuttelusta itse pidän. Minulle suuteleminen on tärkeää, melkein tärkeämpää kuin itse seksi. Jos minun pitäisi valita suutelun ja seksin väliltä, valitsisin ehdottomasti ensimmäisen.

Suuteleminen, kuten tietysti aika moni muukin seksiin liittyvä asia on sellainen, että siihen ei saa varsinaisesti oppia mistään. Pornofilmeistäkään ei voi nähdä millä voimakkuudella jotain tekee, miten pitkälle, missä kulmassa jne. Jutut ja sellaiset pienet jipot pitää tajuta itse ja niistä ehkä muokkaakin sitten omien mieltymystensä mukaisia. En edes väitä, että omat suutelumieltymykseni olisivat ainoa totuus, vaan ne ovat juuri sitä, mistä itse pidän. Pidän varmasti jostain sellaisesta, mitä muut kauhistelevat ja päinvastoin.

Muistan ensimmäisen oikean suudelman saadessani miettineeni, että tältäkö tämä nyt sitten tuntuu. Ei se mitenkään tajunnanräjäyttävä kokemus ollut, mutta mukava kuitenkin. Olin aika vanha, lähes 15-vuotias. Antaja oli näin jälkeenpäin ihan hyvä suutelija tai sitten aika on kullannut muistot. Hän ei tiennyt etten ollut koskaan aikaisemmin suudellut ketään. Olisi toisaalta ihan mukava tietää, mitä hän suutelemisestani ajatteli eli lähinnä ajan takaa sitä, että näkyiköhän se siinä jotenkin, että olin täysin kokematon. Siinä tilanteessa yritin vain tehdä samalla tavalla kuin mitä minulle tehtiin.

Kauhein suutelukokemukseni sijoittuu samoihin nuoruusvuosiin. Mies (poika) avasi suunsa apposen auki ja työnsi kielen syvälle kurkkuuni - ja piti asennon siinä. Ei minkäänlaista vastakaikua, vaikka yritin miten liikutella omia huuliani ja sillä tavalla vihjata, että josko tässä voisi vähän muullakin tavalla toimia. Oli kaiken kaikkiaan aika kuolainen kokemus. Toivottavasti hän on sittemmin kehittynyt asian suhteen. Ellei ole, ei voi kuin sääliä vaimo-parkaa.

Kaikki seksiin liittyvät asiat ovat siinä mielessä hankalia, että niissä on aika paha mennä neuvomaan ketään. Hyvin usein mitkä tahansa neuvot aiheuttavat pahaa mieltä ja loukkaantumista, vaikka sitä ei olisi edes tarkoittanut. Kuitenkin omien mieltymysten kertominen on taas hyvin tärkeää parisuhteessa, että seksistä oikeasti voisi nauttia. En sano, ettenkö itsekin olisi saattanut joskus ottaa vähän liian henkilökohtaisesti jotain neuvoja. Nuorempana varsinkin. Näin vanhempana nekin kestää paremmin, varsinkin kun myös itse pyrkii kertomaan toiselle osapuolelle omista mieltymyksistään ja tietää, että se ei ole missään nimessä tarkoitettu henkilökohtaiseksi loukkaukseksi, moittimiseksi yms.

Tämä edellä mainittu oli yksi syy siihen, miksi olin heti juonessa mukana, kun eräs parisuhteessa elävä henkilö pyysi minua antamaan palautetta suutelutaidoistaan.
Ideana tässä oli se, että tapaamme lyhyesti, suutelemme ja annan hänelle palautetta. Hän koki, että on hyvin epävarma suutelija. Suutelu oli hänelle enemmänkin välttämätön paha, jota on pakko tehdä kuin oikea nautinto.

Erään työpäivän jälkeen sitten tapasimme. Ajoimme rauhalliselle alueelle parkkiin ja mies pyysi minut syliinsä. Pyysin häntä suutelemaan minua. Hän jännitti tilannetta niin, että tuntui kuin hän olisi vapissut ihan kauttaaltaan. Halasin häntä ja yritin sanoa jotain, ettei hän niin kovasti jännittäisi. Suutelimme jälleen vähän, hän hermoili ja sitten olimme vaan sylikkäin ja yritin saada hänet olemaan jännittämättä.
Vähän aikaa siinä meni, ennen kuin hän alkoi vähitellen rentoutua.

Mies suuteli ihan "perushyvin" eli moni asia oli kunnossa. Hän tuntui olevan aika varovainen otteissaan kaikin tavoin. Aloin kertoa hänelle, mistä itse pidän. Olimme sopineet, että annan rehellisen palautteen ja aluksi oikeiden sanojen löytäminen oli hankalaa. Kyllä se siitä sitten lähti ja annoinkin vauhtiin päästyäni aika yksityiskohtaista "opastusta". Suutelutuokiomme venähti lopulta noin kahden ja puolen tunnin mittaiseksi sessioksi, josta takuulla nautimme molemmat. Samalla keskustelimme aika paljon suutelu- ja seksiasioista ja pidimme vaan toisistamme kiinni. Koko tapahtumasta jäi itselle ihan mielettömän hyvä fiilis. Sain läheisyyslääkettä aimo annoksen ilman seksin harrastamista, mikä on ainakin minulle näin sinkkuna ollut hyvin hankala toteuttaa.

Voisin tähän vähän listata joitain omia mieltymyksiäni, mitä tästä suutelutuokiosta ja palautteenannosta jäi mieleen:
  • Täytyy tuntua se, että toinen osapuoli haluaa minua, vaikka suutelun varsinainen tarkoitus ei olisi johtaakaan seksiin. Yleensä liian varovaisista otteista tulee sellainen olo, että voisi vaikka lukea lehteä siinä samalla. Intohimon tuntu syntyy siitä, kun suutelussa on tarpeeksi voimakkuutta ja rytmiä.
  • Pidän siitä, että kasvojani tai kaulaani hyväillään samalla. Ihan kevytkin kosketus riittää. Jopa se, että tuo käden ihan vaan koskettamaan hellästi kasvoja, riittää. Kädestä tuleva lämpö (ja joidenkin ihmisten kohdalla myös se sähkö) tuntuu hyvältä. Erityisen ihanaa on, kun sormia liu'utetaan solisluitani pitkin. Muutenkin solisluiden ympäristö on erityisen herkkää aluetta, samoin kuin koko dekoltee, olkapäitä unohtamatta.
  • Myös niskan hyväily on ihanaa. Samoin kuin sormien liikuttaminen niskasta ylöspäin päänahkaa pitkin. Lisäksi hellä tukistaminen ei tunnu ollenkaan pahalta.
  • Suutelun voimakkuutta on hyvä vaihdella. Välillä pieniä pusuja, välillä kunnon kielareita.
  • Kielen käytöstä... En pidä siitä, että kieli työnnetään syvälle toisen suuhun ja pidetään siellä. Sellainen kultainen keskitie on kai tässäkin hyvä, koska sekin tuntuu hassulta, että kieli pysyy koko ajan vaan siellä omalla puolella.
  • Huulet tulee olla rentoina, ei mitään viivaksi jäykistelyjä  sun muita.
  • Jos molempien päät on suorassa, suutelu ei ole nautittavaa kenellekään, edes sitä katsovalle. Päitä pitää oikeasti kallistaa, että huulet osuvat paremmin kohdilleen - kuin palapelin palat.
  • Kädet saavat toki vaeltaa muuallakin. Selkärankaa pitkin liu'uttaminen tuntuu hyvälle, samoin kuin tiukassa halauksessa pitäminen.
  • Kaikkea sitä mitä käsillä koskee, voi myös suudella.
Jälkeenpäin kuulin, että suutelukumppanini suhtautuminen kyseiseen touhuun on muuttunut vapaammaksi. Hän osaa jo nauttia siitä ja sen tuomista tuntemuksista ilman, että kokee sen pelkäksi suorittamiseksi. Minähän voisin tämän kokemuksen perusteella vaikka harkita tulevaisuutta eräänlaisena suuteluterapeuttina. =)